Pizze dostępne w dwóch rozmiarach: 20 cm i 30 cm
Zobacz z jakich produktów robimy nasze pizze.
1. Margharita
16 zł 26 zł
2. Margharita Di buffala
20 zł 31 zł
3. Grilliata
17 zł 27 zł
4. Prosciutto
17 zł 27 zł
5. Roma
18 zł 31 zł
6. Spinacii
18 zł 29 zł
7. Sapore
17 zł 29 zł
8. Primera
18 zł 31 zł
9. Pancetta
19 zł 32 zł
10. Melanzane
21 zł 35 zł
11. Salame pikante
19 zł 32 zł
12. Foggiana
19 zł 31 zł
13. Formaggio
19 zł 36 zł
14. Dall inferno
19 zł 35 zł
15. Noci con taleggio
20 zł 36 zł
16. Due carni
21 zł 36 zł
17. Ruccolii
20 zł 36 zł
18. Vesuvio
20 zł 34 zł
19. Salsa Di Crema
20 zł 36 zł
20. Pollo
19 zł 34 zł
Zupa z białych warzyw
17 zł
Zupa Caldo Verde
17 zł


1. Aglio olio
26 zł
2. Aglio olio z krewetkami
36 zł
3. Pancetta con spinaci
30 zł
4. Ravioli z rikotą szpinakową
30 zł


1. Caprese
30 zł
2. Patate al forno
30 zł


Bułka z ziarnami (wegetariańska)
18 zł
Rolling pizza la carne
22 zł
Rolling pizza verdura
22 zł
Rolling pizza peperonata
22 zł
Focaccia Pomodori al forno
22 zł
Focaccia Salssicia
26 zł
Z przyjemnością przedstawiamy naszą gamę produktów, które używamy na co dzień do naszych wypieków, past (makaronów) i innych dań w stylu włoskim. Zapraszamy na podróż smaków.
Mąka
Molino Spadoni to największy producent mąki i mieszanek na rynku włoskim. Siedziba firmy zlokalizowana jest w Coccolia blisko Rawenna w północnych Włoszech, tam znajduje się główna fabryka (młyn i magazyn).
- PZ2 FARINA DI GRANO TENERO – Mąka do pizzy z miękkiego ziarna. Ciasto szybko rosnące 4-6 godzin. Charakteryzuje się bardzo dobrą wydajnością i nadaje ciastu równą i wyważoną strukturę.
- PZ3 FARINA DI GRANO TENERO – Mąka idealna do miękkiego rodzaju ciasta , które zachowuje lekkość i smak po upieczeniu. Świetnie wchłania i zatrzymuje wilgotność, jak i również łatwo się wyrabia.
- PZ4 FARINA DI GRANO TENERO – Zastosowanie: doskonała do przygotowywania chrupiącej pizzy, której ciasto może wyrastać w dłuższym czasie (10-20 godzin) w zależności od temperatury, w jakiej wyrasta.
Sery
Mozzarella fior di latte Ten z wysokiej jakości mleka krowiego określany jest właśnie mianem mozzarella fior di latte. Bowiem tylko najlepsze mleko, kwiat mleka, wykorzystuje się do wytworzenia tego rodzaju sera.
We Włoszech produkcją fior di latte zajmują się głównie lokalni rzemieślnicy. Tradycyjnie zaczyna się od dodania podpuszczki do świeżego mleka krowiego. Powstałe w ten sposób skrzepy z mleka są szatkowane, wrzucane do wrzącej wody i mieszane tak długo, aż połączą się i utworzą elastyczną masę.
Ser Mozzarella di bufala to włoski ser z mleka bawolego, z rodziny serów podpuszczkowych. Pochodzi z południowych Włoch, regionu Kampania. Wyróżnia się większą zawartością tłuszczu i białka niż sery z mleka krowiego, dzięki czemu nabiera niepowtarzalnego, kremowego smaku. Mozzarella di bufala to świeży ser włoski o owalnym kształcie, cienkiej skórce i delikatnym smaku.
Gorgonzola Piccante to dojrzewający, niebieski ser pleśniowy o słomkowym kolorze i zwartej teksturze. Ma charakterystyczne, niebiesko-zielone żyłki pleśni, która nadaje Gorgonzoli intensywny, ostry smak i zapach. Gorgonzola Piccante dojrzewa minimum 80 dni.
Ser Taleggio Taleggio to miękki włoski ser podpuszczkowy wytwarzany z mleka krowiego, z grupy serów dojrzewających. Podawany w formie prostopadłościanu lub sześcianu, jest to kremowy ser maziowy o niezwykle intensywnym aromacie. Mimo mocnego zapachu ser Taleggio charakteryzuje się łagodnym, słodkim i delikatnie owocowym smakiem.
Scamorza Affumicata (wędzona) to tradycyjny, krótko dojrzewający, wędzony ser z mleka krowiego wywodzący się z południowych Włoch. Ma charakterystyczny kształt gruszki, brązową skórkę oraz białe lub słomkowe, kremowe wnętrze.
Scamorza uważana jest za doskonały zamiennik mozzarelli. W smaku jest bardziej wyrazista, ma lekko dymny, subtelny posmak z nutą słodyczy. Scamorza Affumicata doskonale topi się podczas pieczenia, dlatego najczęściej używana jest do pizzy, zapiekanek i grzanek.
Grana Padano to ser produkowany według ściśle określonej receptury i tylko na bazie naturalnych składników: mleka krowiego, soli i podpuszczki. Proces dojrzewania sera trwa od roku do dwóch lat. Przebiega on w dobrze wentylowanej piwnicy w temperaturze od 15 do 20°C. Ser grana padano jest twardy, granulowany, a na powierzchni miąższu zauważalne są pęknięcia – im ser starszy, tym bardziej twardy i bardziej granulowany.
Rikotta Ricotta powstaje z długotrwale gotowanej serwatki mleka krowiego, w tym procesie woda zostaje odparowana, i pozostaje lekko ziarnisty, miękki ser o jednolitej, kremowej konsystencji, bardzo łagodny, prawie neutralny w smaku.
Wędliny
Szynka Prosciutto Cotto (gotowana)
To wyjątkowa włoska szynka produkowana z wysokiej jakości mięsa wieprzowego. Jest niezwykle aromatyczna i smaczna. Prosciutto Cotto to szynka długo gotowana, wcześniej marynowana w solance, z dodatkiem różnych przypraw, zazwyczaj rozmarynu, czosnku, kolendry czy jałowca.
Szynka Prosciutto Di Parma (dojrzewająca)
Szynka Prosciutto Di Parma dojrzewa co najmniej 18 miesięcy. Jest włoska szynka wieprzowa z wyselekcjonowanych udźców. Oznaczona jest znakiem jakości Parma. Posiada typowy różowy kolor i przyjemny aromat. Wyróżnia ją delikatny i słodki smak.
Salami Salsiccia Piccante
Tradycyjna kiełbasa włoska, szczególnie ceniona za pikantny smak. Charakteryzuje się drobno-średnim stopniem zmielenia mięsa, posiada wyraźny smak pochodzący od dużej ilości przypraw ziołowych, ostrej papryczki.
Boczek Pancetta z Pieprzem (Stagionata)
Pancetta to rodzaj boczku bez skórki, produkowana ze starannie wyselekcjonowanych surowców, rzemieślnicza obróbka. Otrzymuje się ją z części brzusznej wieprza, jest odpowiednio czyszczona, osuszana, przyprawiona i zwijana.
Warzywa
Kapary
Kapary to niewielkie, zaschnięte pąki kwiatów, są zielonkawe , w smaku cierpkie,
gorzkie, delikatnie ostre. W smaku przypominają oliwki ale daje się wyczuć również nutę chrzanu
oraz mocnego pieprzu. Co ciekawe kapary kwitną tylko kilka godzin.
Karczochy
Karczoch ma charakterystyczny smak jest delikatnie orzechowy, ale jednocześnie łagodnie cierpki
i gorzkawy. Roślina jest ciepłolubna, więc uprawia się ja głównie w Hiszpanii, Włoszech, Francji.
Suszone Pomidry Sacla
Włoskie pomidory pochodzące z regionu Puglia, zanurzone w wyjątkowej mieszance ziół i przypraw.
Pieczone Pomidory Koktajlowe
Pieczone pomidory są miękkie, bardzo aromatyczne i po prostu rozpływają się w ustach. Można je podawać na ciepło lub na zimno. Jako dodatek do pizzy i ryb, z ziołami, czosnkiem i oliwa z oliwek.
Pomidory Pelati Mutti
Dzięki specjalnemu procesowi pasteryzacji na zimno zachowują naturalny kolor i smak. Gwarancja 100% włoskich upraw ze słonecznych rejonów Parmy.
Oliwki Kalibryjskie
Oliwki „Nostraline alla calabrese” – oliwki z południowego regionu Włoch – Kalabria. Przyprawiane ziołami i oliwą z oliwek, czosnek, pikantna papryczka. W szczególności polecane do pieczonych mięs.
Peperonata (duszona papryka)
Typowe danie ze świeżej czerwonej i żółtej papryki pokrojonej na duże kawałki, ugotowanej z cebulą, pomidorem z dodatkiem octu i oleju. Doskonała do przystawek, sałatek, pizz.
Peperoncini Piccanti Iposea
Czerwona papryczka peperoncino popularna jest zwłaszcza na południu Włoch. Bardzo charakterystyczna dla typowej kuchni kalabryjskiej, która słynie z pikantnych specjałów.
Sos Pesto
Zielony sos pochodzący z Genui we Włoszech, którego głównym składnikiem jest bazylia. oliwy, bazylii, parmezanu lub innego drobno startego twardego sera, orzeszków piniowych, czosnku i soli.